Skip to content

Op Ameland hoeft niemand zich te vervelen. Door het koele Noordzeewater valt er op Ameland relatief minder regen dan op het vaste land, het aantal zonuren ligt echter weer hoger. Door dit gunstige weer zijn er vele buitenactiviteiten te bedrijven op Ameland. Op Ameland is voor ieder wat wils.

Zo kan men op Ameland heerlijk paardrijden, fietsen en wandelen door de natuurgebieden Het Oerd en De Hon. Met 90 kilometer fietspad kunt u elke dag een andere route kiezen. Voor paardrijden- en wandelliefhebbers zijn er verschillende prachtige routes over Ameland. Wandel- en fietsroutes zijn te verkrijgen bij de receptie van het hotel.

Naast wandelen, fiesten en paardrijden, kan men ook heerlijk vissen op Ameland. Ook kan men deelnemen aan boottochten naar Schiermonnikoog, Terschelling en de Robbenbank. Daarnaast kan men op Ameland golfen, parachutespringen, een rondvlucht maken met een vliegtuig of genieten in een van vele de recreactieoorden die Ameland rijk is. Informatie over al deze activiteiten is op te vragen bij de receptie.

Naast de prachtige natuur op Ameland, kan men ook genieten van de nodige cultuur.

Zo zijn er op Ameland verschillende musea die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

In het cultuur-historisch museum Sorgdrager in Hollum, kunt u alles te weten komen over de Amelandse culuur en historie. In het landbouw- en juttersmuseum in Buren, kunt u met eigen ogen zien hoe men in 1900 op de boerderij leefde. Dit museum met echte dieren is een aanrader wanneer u met uw kinderen een uitstapje wilt maken. Daarnaast kunt u de korenmolen in Nes bezoeken, de grafkelder van Wijtzo van Cammingha of een van de vele festivals of feesten die het eiland kent.

Tegenover Hotel de Klok vindt u het standbeeld van Rixt van ´t Oerd. Volgens de legende liet zij opzettelijk schepen stranden op het strand door met een lantaarn in de duinen te lopen. Op een dag vond ze tussen de stukken wrakhout het levenloze lichaam van haar zoon Sjoerd. Tot op de dag van vandaag horen velen haar op een winderige dag roepen: “Sjoerd, Sjoerd”. Ook dit beeld is zeker een bezoek waard.

Back To Top